Belföld

Budapest továbbra is a szmog rabja

Fenntartják a riadó tájékoztatási fokozatát szerdán is.

Továbbra is indokolt a kedden elrendelt szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása a budapesti szállópor-szennyezettségről mért adatok alapján – közölte a Főpolgármesteri Hivatal szerdán hajnalban az MTI-vel.

A fővárosban nem csökkent jelentősen a szállópor-koncentráció, és a légszennyezettségi állapotot mérő műszerek ellenőrzött adatai alapján a kisméretű szállópor (PM10) négy helyen – Széna tér, Teleki tér, Kőrakás park és Erzsébet tér – meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket.

A koncentráció ugyanakkor egyetlen mérőállomáson sem lépte túl a riasztási küszöbértéket, így Budapesten továbbra sem kell elrendelni a szmogriadó riasztási fokozatát.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben Tarlós István főpolgármester köszönetét fejezte ki azoknak, akik (különösen a rendszámtáblán fekete és piros színű, hatszögletű környezetvédelmi plakettel ellátott gépjárművek üzembentartóinak) korlátozzák autóhasználatukat, valamint az ipari vállalkozásoknak, amelyek önkéntesen korlátozzák a légszennyező forrásaik kibocsátását.

A közlemény hangsúlyozza: Budapest vezetése továbbra is számít a fővárosiak együttműködésére abban, hogy a fővárosi szmoghelyzet romlása, a korlátozó intézkedések bevezetése elkerülhető legyen – áll a közleményben.

AJÁNLOTT LINK:

A frissülő információk a szmogról itt >>>

Ajánlott videó

Olvasói sztorik