Belföld

Nyirkos hétköznapok, viharos ünnep

Karácsonyig folytatódik az erősen felhős, borult, párás, ködös idő. Hétvégén újra 100 kilométer per órás széllökések várhatók.

Kedden délután többnyire erősen felhős, borult, több helyen tartósan párás, ködös időre számíthatunk, de néhol felszakadozhat a felhőzet. Sokfelé alakulhat ki szitálás, kisebb eső. Északon, északkeleten néhol ónos szitálás is várható. Általában gyenge délies légmozgás lesz a jellemző, csupán néhol élénkülhet meg a szél. A hőmérséklet csúcsértéke többnyire 0 és +4 fok között alakul, de főként a szeles, kevésbé felhős területeken ettől több fokkal enyhébb idő is lehet.

Szerdára virradó éjjel és reggel borult, párás, nyirkos, többfelé ködös időre számíthatunk, csupán a nyugati megyéinkben szakadozhat fel átmenetileg a felhőzet. Főként az ország keleti felén valószínű szitálás, északon néhol ónos szitálás. A déli, délkeleti szél főként a nyugati és a déli megyékben élénkül meg, északkeleten gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. Szinte semmit nem csökken a hőmérséklet, általában -1, +4 fokra számíthatunk. Napközben folytatódik az erősen felhős, borult, több helyen tartósan párás, ködös idő, de a déli és a nyugati megyékben néhol felszakadozhat a felhőzet. Északon néhol előfordulhat szitálás, kisebb eső. A déli, délkeleti szél az északkeleti országrészt kivéve időnként megélénkül. Enyhe idő várható, a legmagasabb hőmérséklet általában 2 és 7 fok között alakul.

Karácsonyig folytatódik a nagyrészt erősen felhős, borult, párás, ködös idő. A hőmérsékleti értékek mindenütt meghaladják majd a sokévi átlagot, az átmenetileg kevésbé felhős, szeles területeken azonban kifejezetten enyhe idő várható. A jelenlegi számítások szerint az ünnepek időjárását egy mediterrán ciklon határozza majd meg. A ciklon eleinte esős időt okoz, majd a Karácsony első napján megerősödő, a Dunántúlon viharossá fokozódó északnyugati széllel ismét hidegebb léghullámok érik el a Kárpát-medencét. A Bakonyban és a Balaton környékén ismét előfordulhatnak 100kilométer per órát bőven meghaladó széllökések. Az esőt egyre többfelé havas eső, havazás válthatja fel, és jelentősen visszaesik a hőmérséklet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik