Belföld

Orbán: a szövetségkötés embere vagyok

Administrator
Administrator

2010. 12. 18. 20:42

Orbán Viktor mindent meg fog tenni a jövőben azért, hogy a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) és a keresztény politikai gondolat megkapja az őt megillető helyet és befolyást.

“Hazajöttem” – üdvözölte a kormányfő a kereszténydemokratákat a párt szombati zárt választmányi ülésén tartott köszöntőjében, amelyről a fidesz.hu közölt videofelvételt. Orbán Viktor a kereszténydemokratákat – megfogalmazása szerint – mint bajtársakat köszöntötte, olyan bajtársakat, akikkel vállvetve küzdötték végig a nehéz nyolc évet, akikkel még éjjeli őrjáratba is bátran el lehetett menni. “Ritka kincs ez a mai időkben” – mondta a résztvevőkhöz szólva a miniszterelnök.

Véleménye szerint a KDNP az elmúlt hatvan év legsikeresebb évét zárja most. Az a gondolat, politika és stratégia, amely a KDNP-t a szövetségre épülő jobboldal ideológiai és szellemi horgonyává tette, teljes sikerre jutott – fogalmazott, hozzáfűzve: “az én krédóm az, hogy együtt vagy sehogy”.

Orbán Viktor hangsúlyozta, az ő felfogása a KDNP helyzetét illetően úgy szól, hogy “szövetség vagy elaprózódás”, “szövetség vagy felmorzsolódás”. A nagypolitika mélyszerkezete, a magyar társadalom karakterrajza, politikai természete ugyanis csak ezt a két lehetőséget kínálja számunkra. “A szövetségkötés embere vagyok, ezért a KDNP barátja is” – mondta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy mindent megtesz a jövőben azért, hogy a KDNP és a keresztény politikai gondolat megkapja az őt megillető helyet és befolyást a kormányzati munkában, valamint a politikai életben.

“Magyarországot nem lehet úgy tönkretenni, hogy mi ha összefogunk, ne tudnánk közösen felemelni” – fogalmazott.

A tanácskozáson Orbán Viktor beszélt a kormányváltás óta elvégzett munkáról is, és példaként említette, hogy “a nemzeti egység akaratából” 90 év után visszaadták a határon túli magyarok állampolgárságát, felére csökkentették a politikusok számát, és lehetővé tették, hogy 2011-től a gyermeknevelés költségei után ne kelljen adót fizetniük a magyar családoknak. “Arról van szó, hogy a gyermeknevelés költségeit nem veheti el az állam a családoktól (…) és ha önök ebben megtámogatnak bennünket, és segítenek, akkor az önök elnökével közösen ezt a felfogást, ezt a tételt bele fogjuk illeszteni az új magyar alkotmányba is” – mondta.

Közölte azt is, hogy a kereszténydemokraták és a Fidesz együtt megmentették a magyar nyugdíjrendszert és a nyugdíjasok nyugdíját. “A magyar nyugdíjrendszer az összeomlás szélén állott. Ukrajna közeli állapotok kopogtattak az ajtón”; az a jövő fenyegetett, hogy a most nyugdíj előtt álló emberek úgy mennek el nyugdíjba, hogy nem tud a magyar állam nyugdíjat fizetni nekik – vélekedett.

A jövő év sem lesz könnyű – hívta fel a figyelmet a kormányfő. Meg kell alkotni Magyarország új alkotmányát, be kell indítani az Új Széchenyi Tervet – sorolta, kitérve a magyar EU-elnökségre is, amellyel kapcsolatban megerősítette: Európa számára sorsdöntő a jövő év.

AJÁNLOTT LINK:

Orbán: Szövetség vagy felmorzsolódás (www.fidesz.hu)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Bécs, 2018. január 13.
A legutóbbi választások nyomán az Osztrák Néppárt (ÖVP) és az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) koalíciójával december közepén meglakult új osztrák kormány ellen tiltakoznak tüntetők Bécsben 2018. január 13-án. (MTI/EPA/Florian Wieser)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.