Belföld

A régi polgármestert választották meg újra Libickozmán

A korábbi polgármestert, Horváth Gábort (független) választották meg újra az önkormányzat vezetőjének szombaton a Somogy megyei Libickozmán.

Babina Sándor körjegyző tájékoztatása szerint a hét elején még az 52 állandó lakosból 45 választásra jogosult szerepelt a névjegyzékben, a csütörtök délutáni záráskor – a néhány nap alatt a településre állandó lakosként bejelentkezők révén – már 76 lakosból 69 választásra jogosultat vettek nyilvántartásba. A voksukat 60-an adták le, ebbből kettő érvénytelen volt, mivel a szavazólapon mindkét jelöltet bejelölték.

A választásra jogosultak most is a korábbi, az októberi helyhatósági választáson indult két független jelöltre adhatták le voksukat, azaz a polgármesteri teendőket az előző négy évben ellátó Horváth Gáborra, aki 36, és Buzsáki Zoltán vállalkozóra, aki 22 szavazatot kapott.

Az időközi választásra azért került sor, mert az október 3-án 100 százalékos részvétel mellett – akkor 41-en voksolhattak – megtartott helyhatósági választáson a két polgármesterjelölt egyaránt 20-20 szavazatot kapott. Egy szavazat érvénytelen volt, mivel valaki mindkét indulót bejelölte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik