Belföld

Sukoró-ügy: nem adott utasítást Gyurcsány

24.hu
24.hu

2010. 12. 17. 12:20

Ezt mondta a vagyonkezelő előzetesben ülő volt vezetője.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő volt vezérigazgatójának meghallgatásával folytatódott ma a sukorói telekcsere-szerződés semmissé nyilvánításáért indított polgári per. Tátrai Miklós azt mondta, hogy Gyurcsány Ferenc csupán arra kérte fel, hogy vizsgálja meg a kaszinóberuházás jogi és gazdasági hátterét, a volt koprmányfő nem adott konkrét utasítást az üzlet megkötésére.

Előzőleg a Magyar Nemzet azt írta, hogy már nem sok mindenre emlékezett a sukorói üggyel kapcsolatban Veres János korábbi szocialista pénzügyminiszter szakállamtitkára. Markó Andrea a szerződések körülményeit firtató kérdésekre lényegében Császy Zsoltra, a vagyonkezelő korábbi jogi és kereskedelmi igazgatójára hárította a felelősséget.

A per tárgya az a mintegy 70 hektáros Velencei-tó parti terület, amit az állam nevében eljáró Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. cserélt el Joav Blum izraeli-magyar állampolgár pilisi és albertirsai gyümölcsöseiért. Miután az ügyben büntetőeljárás indult, a vagyonkezelő a szerződés semmissé tételét kérő keresettel fordult az illetékes székesfehérvári bírósághoz.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.