Belföld

Lázár a félkarú rablókról kérdezte Orbánt

Milliárdokat tüntettek el a játékgépek üzemeltetői az állam elől.

Több ezermilliárd forintos bevételkiesést okozott a költségvetésnek az elmúlt években, hogy a játékgépek üzemeltetői hamis forgalmi adatokat közöltek – írja a Magyar Hírlap. Az újság úgy tudja, egy korábbi vizsgálatnál több száz manipulált gépet találtak, mégsem indult érdemi eljárás.

„Miért nem érdekli az államot a pénznyerő-automatákból származó bevétel, illetve hová tűntek és kinél landoltak a pénznyerő-automatákból származó milliár­dok?” – ezzel a kérdéssel fordult a minap a miniszterelnökhöz Lázár János.

A Fidesz frakcióvezetőjének írt válaszában a nemzetgazdasági miniszter átfogó felülvizsgálatot helyezett kilátásba. Matolcsy György jelezte azt is, a pénznyerő automaták új szabályozásának előkészítése 2011. második felében várható.

Matolcsy a helyzet tisztázására az elmúlt öt évre visszamenőleg belső vizsgálatot rendelt el az új kormányzati struktúrában a tárcájához tartozó volt Pénzügyminisztériumnál, a pénzügy alá rendelt Szerencsejáték Felügyeletnél és az Országos Mérésügyi Hivatalnál.

Becslések alapján hazánkban mintegy százezren szenvednek játékfüggőségtől. Mint egy korábban igen aktív játékos a Magyar Hírlapnak elmondta, „adóbevétel sincs, és a játékosokat is tönkreteszik”.

AJÁNLOTT LINK:

Óriási pénzeket tüntettek el a játékgépesek (Magyar Hírlap)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik