Belföld

A Fidesz napirendre venné Rogán alkotmánymódosítását

A belvárosi polgármester a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökének rendeletalkotási jogát az alaptörvénybe emelné.

Kezdeményezni fogja a Fidesz-frakció a parlament hétfői ülésén a napirend kiegészítését a fideszes Rogán Antal alkotmánymódosítási javaslatával – mondta a kormánypárti képviselőcsoport sajtófőnöke az MTI-nek. Krakkó Ákos ezt azután közölte, hogy a házbizottság csütörtöki ülését követően Altorjai Anita, az Országgyűlés sajtófőnöke elmondta: a Rogán Antal által jegyzett alkotmánymódosítási javaslat nem szerepel a jövő heti napirend tervezetében. A házbizottság ülésén a kormány képviselője közölte, hogy a kabinet továbbra sem támogatja az előterjesztést.

Nagy Anna kormányszóvivő a kabinet szerdai ülése után közölte, hogy a kormány megtárgyalta, és úgy döntött, nem támogatja Rogán Antal említett indítványát. Rogán erre reagálva úgy nyilatkozott: a kormány döntéséről még nem tájékoztatták. Hozzátette: tekintettel arra, hogy a frakció hétfőn a benyújtást támogatta, mindaddig, amíg a képviselőcsoport másként nem dönt, fenntartja indítványát.

A Fidesz-frakció hétfőn dönt a javaslatról; a képviselőcsoport döntése kötelező lesz a képviselők számára – mondta korábban Krakkó Ákos.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője az MTI-nek csütörtökön azt mondta: “a miniszterelnök tiszteletben tartja a frakció döntését, és annak megfelelően fog szavazni hétfőn az Országgyűlésben” Rogán Antal alkotmánymódosítási javaslatáról.

Rogán Antal múlt szombaton nyújtotta be önálló képviselői indítványát, amelyben azt kezdeményezi, hogy rögzítsék az alaptörvényben a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökének rendeletalkotási jogát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik