Belföld

Rendőr és BKV-ellenőr párban járna

Administrator
Administrator

2010. 12. 15. 11:19

A Budapest-jegy elfogadásával együtt az egyenruhások ingyenes tömegközlekedéséről is döntött a főváros.

György István, városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes előterjesztése szerint a tűzoltóság, a rendőrség, és a közterület-felügyelet szolgálatban lévő, egyenruhát viselő tagja igazolványa felmutatásával ingyen használhassa a BKV járatait. Az intézkedés előkészítése annak, hogy a jövőben az ellenőrzéseket hatósági személyek bevonásával végezhessék.

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén egyhangúlag elfogadta a Budapest-jegyek bevezetésére vonatkozó előterjesztést is; január 1-jétől az utasok a Budapest-bérleten túl a BKV 24 és 72 órás jegyét, és a hetijegyeket is használhatják az elővárosi vonatokon és a Volánbusz járatain a Budapest közigazgatási határa utáni első megállóig.

A Budapest-bérletet 2009. január 1-jén vezették be, amely a város közigazgatási határán belül a BKV-járatok mellett a megjelölt vasúti és helyközi autóbuszok járatain is biztosított utazási lehetőséget. A kedvező tapasztalatok és élénkülő kereslet miatt a városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes azt javasolta, bővítsék a Budapest-bérlethez hasonló formában a 24 és a 72 órás jegy, valamint a hetijegy érvényességét a Budapest közigazgatási határa utáni első megállóig. György István hangsúlyozta: úgy bővítik a szolgáltatást, hogy az nem jár együtt áremeléssel.

A közgyűlés elfogadta azt a javaslatot is, hogy ezzel egy időben a Budapesti Turisztikai Hivatal által kibocsátott 48 és 72 órás Budapest-kártyák érvényessége is a városhatárt követő első megállóig tartson. Mivel a jegyek a MÁV és a Volán járatain is érvényesek lesznek, György István azt javasolja, hogy a bevételekből egy százalékot a két cégnek továbbítsanak.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.