Belföld

Kizárta a Jobbik Pősze Lajost

Kizárta tagjai sorából a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportja Pősze Lajost hétfőn - közölte Vona Gábor elnök-frakcióvezető.

Közleményében a kizárást azzal indokolja: “Pősze Lajos az elmúlt időszakban eltávolodott a párt irányvonalától, munkája során nem törekedett az együttműködésre, amely mostanra lehetetlenné tette a további közös tevékenységet a Jobbik programjának végrehajtása és szavazóinak képviselete vonatkozásában”.

Vona Gábor közlése szerint a Jobbik országos elnöksége múlt csütörtöki ülésén – élve a frakció alakuló ülésén képviselői esküvel szentesített jogával – egyhangúlag Pősze Lajos országgyűlési képviselői tisztségéből való visszahívásáról döntött. Mivel Pősze Lajos a mandátumát nem volt hajlandó visszaadni, ezért a párt országgyűlési képviselőcsoportja kizárta tagjai sorából, a frakción keresztül betöltött minden tisztségéből visszahívta – tudatta az ellenzéki pártvezető.

Pősze Lajost július 19-én már visszahívták a frakcióvezető-helyettesi posztról. Vona Gábor akkor ezt azzal indokolta, hogy elfogadhatatlannak tartják, amit Pősze Lajos a Magyar Gárdával összefüggésben a Magyar Nemzet című napilapnak nyilatkozott. Az újságnak Pősze Lajos azt mondta: nem szerencsés, hogy a párt nevével összefüggésben a legtöbben a gárdára vagy Budaházy Györgyre asszociálnak, és ezt az álláspontot rajta kívül több frakciótag is támogatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik