Belföld

Kiverte Oszkónál a biztosítékot az Omninvest

A volt pénzügyminiszter anno levélben panaszkodott a cégre civilizálatlan üzletpolitikája miatt.

Kénye-kedve szerint változtathatta az előző kormány idején az állammal kötött megállapodás tervezetét a hazai vakcinagyártó Omninvest Kft., így végül drágábban adhatta a patikákba szánt oltóanyagot – írta hétfői számában a Magyar Nemzet a birtokába került, a Bajnai-kormány pénzügyminisztere által írt levélre hivatkozva.

A lap szerint a volt miniszter a levelet 2009 augusztusában írta Garamhegyi Ábelnek, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium akkori szakállamtitkárának.

“Ha megengedsz egy személyes, de őszinte véleményt, egy ilyen cég ilyen minőségű tárgyalási folyamattal normál üzleti körülmények között már rég kiközösítette volna magát minden civilizált üzleti körből. Számomra még mindig nehezen emészthető, hogy kormányzatként olyan mértékben kiszolgáltatottak vagyunk, hogy kénytelenek vagyunk lenyelni a cég átláthatatlan tulajdoni viszonyaival kapcsolatos ködösítést és az ártárgyalásban folytatott követhetetlen összevissza érvelését” – fogalmaz a lap által idézett levélben Oszkó Péter.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik