Belföld

Árvíz – Lebontották Felsőzsolcán a nyáron összedőlt hidat

Elbontották a nyári árvízben összedőlt, a Kis-Sajó fölött átívelő, évek óta használaton kívüli közúti hidat, amely a jelenleg levonuló árhullámot visszaduzzasztotta.

Töttős Györgyi, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője a híd mellett vasárnap délután megtartott sajtótájékoztatón azt mondta: a főigazgatóság kiemelten kezelte a híd elbontását, a hatósági engedélyeket ehhez szombaton szerezte meg, és vasárnapra a munkát be is fejezték.

A munkagépek szombat este érkeztek meg Felsőzsolcára, Kolontárról csoportosították át azokat. A híd-torzók eltüntetése után az áradó folyó vízszintje csökkent.

A szóvivő kérdésre válaszolva elmondta: azért vált szükségessé ilyen hirtelen a valamikori átkelő romjainak elbontása, mert a helyzet most vált akuttá, azt ugyanakkor nem tudta megmondani, hogy a munka mennyibe került.

Felsőzsolcán június elején pusztított az árvíz, több mint kétszáz ház dőlt össze, vált lakhatatlanná, ezek túlnyomó hányadát mára újjáépítették. Jelenleg az ország 15 megyéjében védekeznek az ár- és a belvíz ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik