Belföld

Marad a hideg, és a hóból sem fogyunk ki

Jövő héten már a -10 fok sem lesz ritka.

Szombat délután erősen felhős, borult lesz az ég, többfelé várható havazás, de főként a Dunántúlon illetve a középső területeken havas eső, eső is várható. Mérsékelt lesz a nyugatias szél, melyet főként az északi területeken kísérhetnek élénk lökések. -2 és +4 fok között alakul a hőmérséklet, de a nyugati területeken ennél kissé magasabb értékek is előfordulhatnak.

Vasárnapra virradó reggel keleten több, nyugaton kevesebb felhő valószínű, előbbi területeken még előfordulhat kisebb havazás, hózápor. Gyenge, mérsékelt lesz a nyugati szél, helyenként élénk lökések is kísérhetik. -3, +2 között alakul a minimumhőmérséklet. A délelőtt folyamán megnövekszik a felhőzet és többfelé alakul ki zápor, hózápor.

Délután északkeleten továbbra is borult lesz az ég, máshol időnként felszakadozik a felhőzet. Szórványosan várható zápor, hózápor. Északkeleten gyenge lesz a légmozgás, főleg a Dunántúlon erős lesz az északnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 1 és 6 fok között várható.

A következő napokban hazánk fölé hideg, váltakozó nedvességtartalmú léghullámok érkeznek. A jövő héten gyakran lesz erősen felhős az ég és bárhol előfordulhat hózápor, kisebb havazás, nagy mennyiségű csapadék a mostani számítások szerint nem várható, de néhány centiméteres hóréteg kialakulhat az ország nagy részén. Egyre hidegebb levegő áramlik fölénk, csípős éjszakákra és fagyos nappalokra van kilátás. A hét közepétől a minimum hőmérséklet többfelé -10 fok alatt alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik