Belföld

Északon elrendelték a készültséget a Tiszán

Administrator
Administrator

2010. 12. 11. 11:59

Vásárosnaménynál már 846 centiméteren volt a folyó szombaton reggel.

Az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság kezelésébe tartozó teljes Tisza-szakaszon elrendelték szombat reggeltől az árvízvédelmi készültséget – tájékoztatta az igazgatóság árvízvédelmi osztályának vezetője az MTI-t.

Csont Csaba kifejtette: a folyón elsőfokú a riasztás, ez azt jelenti, hogy Sarud és Zemplénagárd között mindenhol készültség van. A Taktaközi Tiszán pedig – Tokaj alatt a Bodrog harmadfokú vízállása miatt – másodfokú készültség van érvényben.

Hozzátette: szintén másodfokú a készültség a Sajón és a Taktán. A Heves megyei Tarna mentén pedig az apadó vízállásra tekintettel megszűnt a készültség.

Az árvízvédelmi szakember kitért arra, hogy a Tisza Tiszabecsnél péntek délután 647 centiméterre tetőzött. A Tiszabecs alatti szakaszon továbbra is árad. Tivadarnál szombat reggelre az előre jelzettnél (840 centiméter plusz/mínusz 20 centiméter) magasabb vízállás következett be, 890 centiméteres vízszintet mértek. A folyó ebben a szelvényben ismét intenzíven árad.

A vízállások szombatra virradóra Vásárosnamény szelvényében is elérték a harmadfokú készültségi szintet (itt reggel hat órakor 846 centimétert mértek, a harmadfok 800 centimétertől érvényes). Szombat reggelre Záhonynál és Tokajnál is másodfokú készültségi szintet elérő vízállásokat észleltek. Tokajnál a jövő hét elejére várják a tetőzést 850 centiméter körüli vízállással – ismertette.

A Bodrogon harmadfokú a készültség, Felsőbereckinél vasárnapra várják a tetőzést 740 centiméteres értékkel, Sárospataknál 680 centiméter (plusz/mínusz 20 centiméter) vízállásra számítanak – mondta.

A Sajó Sajópüspökinél péntek reggel tetőzött 304 centiméteres vízállással (harmadfok 300 centiméter), Sajószentpéternél 316 centiméterrel szombat éjfélkor (másodfok 300 centiméter, harmadfok 350 centiméter) tetőzik majd a folyó. A Sajószentpéter alatti szakaszon további áradás várható. A folyó Felsőzsolca térségében tetőzés közelében van

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Hemzseg a hibáktól A Piramis

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.