Belföld

Szesztilalom a budapesti aluljárókban?

Administrator
Administrator

2010. 12. 09. 13:19

A cigizés mellett már italozni sem lehet majd a fővárosi aluljárókban, ha elfogadják Tarlós István javaslatát.

A júniusban elfogadott dohányzási tilalom bevezetése után várhatóan rövidesen megtiltják a szeszesital-fogyasztást is a fővárosi aluljárókban, Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester ugyanis ezt javasolja a Fidesz-KDNP-többségű Fővárosi Közgyűlésnek.

A főpolgármester előterjesztésében emlékeztet rá: a fővárosi közterületek használatáról és a közterületek rendjéről szóló közgyűlési rendelet felhatalmazást ad a budapesti önkormányzatoknak, hogy közigazgatási területükön a közterületeken történő szeszesital-fogyasztást megtiltsák. (Ezzel a lehetőséggel több önkormányzat – például a XI. kerület – már élt is.)

Tarlós István szerint kiemelt figyelmet érdemel a közrend és köztisztaság megtartása, a köznyugalmat veszélyeztető magatartás visszaszorítása, és ennek érdekében indokolt a szeszesital-fogyasztást valamennyi fővárosi aluljáróban megtiltani.

A rendelet hatálya nem terjedne ki a közterület-használati hozzájárulással rendelkező vendéglátó-ipari teraszokra. Az előterjesztés szerint az aluljárókban történő szeszesital-fogyasztást megtiltó szabály 2011. január 1-jén lépne hatályba.

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén dönthet az ügyben.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.