Belföld

Hoffmann Rózsa bírja a KDNP támogatását

Sajtóhírek szerint Semjén Zsolt nem állt ki államtitkára mellett.

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár bírja mind a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP), mind a párt elnökének támogatását – közölte a kormánypárt sajtóirodája azokra a napokban megjelent sajtóhírekre reagálva, hogy Semjén Zsolt nem állt ki államtitkára mellett.

A Népszabadság hétfőn arról írt értesülésekre hivatkozva, hogy a Fidesz parlamenti frakciójának hétfői zárt ülésén kiálltak Pokorni Zoltán mellett a Hoffmann Rózsával folytatott oktatási vitában.

A lap információi szerint a volt oktatási miniszter érveit fogadták el, s rosszallották, hogy a KDNP-s államtitkár “nem elég befogadó”. Az esti, salátatörvényhez benyújtott szavazáson – a KDNP-s és jobbikos képviselők nem szavazata mellett – jóváhagyták a Pokorni Zoltán és Pósán László által előterjesztett módosítást, amely szerint változatlanul marad a felsőoktatási intézményekbe való felvétel egyes szabályainak módosításáról szóló 2010. évi törvény, amelyet a nyáron ellenszavazat nélkül fogadott el az Országgyűlés.

A KDNP sajtóirodája közleményében kiemelte: Semjén Zsolt, a KDNP elnöke hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök kíséretében a Vatikánban volt hivatalos látogatáson XVI. Benedek pápánál.

A miniszterelnök-helyettes az esti órákban érkezett haza, ezt követően vett csak részt az Országgyűlés munkájában.

A kereszténydemokrata pártelnök ezért nem értesült arról a frakcióülésről, ahol oktatáspolitikai kérdés került napirendre – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik