Belföld

Hírlapi kacsa Martonyi leváltása

Márpedig a Külügyminisztérium nem kommentál hírlapi kacsákat.

A Külügyminisztérium nem kommentál hírlapi kacsákat – így reagált a szaktárca sajtóosztálya a Népszava azon értesülésére, amely szerint új vezető kerülhet a magyar diplomácia irányítói posztjára.

A napilap mai számában jelent meg, hogy az Egyesült Államokból származó értesülések szerint belátható időn belül váltás várható a Külügyminisztérium élén. Németh Zsolt jelenlegi politikai államtitkár válthatja Martonyi Jánost.

“Bármennyire próbálnak dezinformálni, nem fogják tudni megbontani a polgári kormány külpolitikai csapatának egységét” – mondta Németh Zsolt. A külügyi államtitkár közölte, Martonyi Jánossal lassan 15 éve dolgozik együtt, komoly sikereket értek el, legyen szó az EU-elnökségről, a transzatlanti kapcsolatokról vagy a regionális politikáról. “Ugyanúgy folytatni fogjuk az új szemléletű külpolitikai csapat építését, mint eddig” – tette hozzá.

Szerinte szakmailag önmagáról állít ki lesújtó képet egy országos napilap, ha személyügyi következtetéseket von le abból, hogy a Külügyminisztérium egyik államtitkára utazik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik