Belföld

Cáfolják Gyurcsány “haditervét”

Az MSZP Demokratikus Koalíció Platformja nem akar új pártot alapítani.

A tömörülés a szocialista párt erősítését, a Fidesszel szemben álló demokraták széles koalíciójának megteremtését kívánja elérni – közölte Molnár Csaba ügyvezető alelnök a szerveződéssel kapcsolatban megjelent hétfői sajtóhírekre reagálva.

A hétfői Blikk és a Magyar Hírlap is írt egy a birtokába került dokumentumról, amelyet Gyurcsány Ferencnek, a platform vezetőjének tulajdonítanak. Utóbbi névtelenséget kérő informátorának közlésére hivatkozva felveti annak lehetőségét, hogy a volt kormányfő új pártot akar alapítani. A lap szerint haditerv készül az MSZP szétszakítására, amit a platform belső levelezését tartalmazó dokumentumból vezet le.

Molnár Csaba szerint szándékaikat már világossá tették. A demokratikus koalíció azért jött létre, hogy segítse a rendszerváltást az MSZP-ben, aktív részese legyen a folyamatnak, amelynek végén az ellenzék leváltja a “Magyarországot tönkretevő, a demokráciát leromboló Orbán-kormányt”.

Mint mondta, a platform ennek érdekében szervezi a tagságát minden városban, faluban, választókörzetben. Tájékoztatása szerint a platformnak több mint 4400 tagja van, ebből 1100-an párttagok is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik