Belföld

Feljelentést tett Omninvest-ügyben a gazdasági tárca

Szerintük 2006-ban a jogszabályok szándékos megsértésével ítéltek oda kétmilliárd forint állami támogatást a vakcinagyártó cégnek.

Ismeretlen tettes ellen, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntett elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tett a rendőrségen a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a magyar vakcinagyártó céggel, az Omninvesttel kapcsolatos ügyben – közölte a tárca. A minisztérium az ügy vizsgálata során több, a büntetőeljárás megindítására okot adó hiányosságot, ellentmondást tárt fel, ezért tett feljelentést a főváros V. kerületi rendőrkapitányságán – írták.

Az Omninvest kétmilliárd forintos állami támogatásával kapcsolatban már a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal is tett feljelentést még november elején. Bár a H1N1 elleni vakcinát is gyártó Omninvest november közepe előtt visszafizette a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatalnak a kétmilliárd forintot, a KEHI nem nem szűntette meg a cég elleni eljárást – erősítette meg a sajtóinformációkat akkor a KEHI.

A hivatal ezt azzal indokolta: az Omninvest szerintük jogszabályba ütköző módon használta fel az állami támogatást. A vakcinagyártó szerint viszont a magyar költségvetés csaknem 10 milliárd forintot takarított meg azzal, hogy a H1N1 elleni oltóanyagot tőlük szerezte be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik