Belföld

Hóhelyzet: 314 esethez vonultak ki a tűzoltók

Összesen 314 esethez vonultak ki a tűzoltók szerda kora reggeltől csütörtök kora reggelig a havazás és az ónos eső miatt. Csütörtökön szinte az egész országban számíthatunk havazásra, ónos esőre.

A 314 esetből 170 alkalommal árokba csúszott, elakadt személygépkocsik, illetve kamionok műszaki mentését végezték, a többi esetben kidőlt fákat távolítottak el, illetve a mélyebben fekvő területekről a belvíz miatt vizet szivattyúztak.

Az ónos eső miatt több felső vezeték leszakadt, ezért jelenleg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 28 településrészen 10 300 ügyfél, Jász-Nagykun-Szolnok megyében pedig 3 településen csaknem 110 ügyfél maradt áramszolgáltatás nélkül. Az üzemzavarok elhárítása ezekben a percekben is nagy erőkkel folyik – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Délben még mintegy 4700 fogyasztót érintett a szerda éjjeli fakidőlések okozta áramkimaradás Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – közölte az áramszolgáltató E.ON Hungária Zrt. sajtóreferense. Demecser, Dombrád, Nyíregyháza, Virányos, Tiszavasvári, Ibrány, Gégény, Hajdú-Biharban pedig Polgár és Hajdúnánás egyes településrészein nincsen még áram – mondta Egyházi Nikoletta.

Havazás Budapesten - KÉPGALÉRIA!

Havazás Budapesten – KÉPGALÉRIA!

A legtöbbször Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megye területéről érkezett riasztás a tűzoltókhoz. Rövid időre járhatatlan útszakaszok alakultak ki Komárom-Esztergom, Zala, illetve Pest megyében az ónos eső, illetve a keresztbe fordult gépjárművek miatt – olvasható az OKF közleményében. Halálos baleset nem történt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint csütörtökön is folytatódik a csapadékos idő hazánkban. Mediterrán ciklon hullámzó frontálzónája alakítja az időjárásunkat, ezért felhős, átmeneti szünetekkel csapadékos idő várható. Havas esőre és havazásra is számíthatunk.

Az OMSZ Nyugat-Dunántúl kivételével az ország egész területére sárga riasztást adott ki az ónos eső, illetve a néhol előforduló sűrű köd miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik