Belföld

Újra hallat magáról az SZDSZ

Maradásra buzdítják a pénztártagokat a szabad demokraták. A párt nemsokára rendkívüli küldöttgyűlést hív össze.

Hárommillió magánnyugdíj-pénztártag nem szavazata a kormány politikájára elegendő felhatalmazást adhat arra, hogy a pénztári intézményt ellehetetlenítő, minden jogi és erkölcsi normát áthágó intézkedések visszavonásra kerüljenek – áll a Szabad Demokraták Szövetségének szerdai közleményében. Az SZDSZ arra kéri a magánnyugdíj-pénztártagokat, hogy maradjanak az intézményüknél.

Ahogy foglamaznak: “aki hisz a jogállamban, és hisz a magántulajdonhoz való jog alkotmányos sérthetetlenségében, aki hisz abban, hogy egy modern piacgazdaságban igenis szükség van öngondoskodásra ösztönző intézményekre, aki hisz abban, hogy az egyénileg vezetett nyugdíjszámla lényegesen átláthatóbb és nagyobb garanciát nyújt mindenkor a központi költségvetésbe bekényszerített, megfogalmazatlan célokra felhasználható nyugdíjjáruléknál, aki hisz abban, hogy egy demokratikus jogállamban egyetlen politikai erő sem élhet a zsarolás eszközével, maradjon a magánnyugdíj-pénztárak intézményénél!” – zárul a közlemény.

A Szabad Demokraták Szövetségének honlapja szerint november 27-én a párt megemlékezett 22 évvel ezelőtti megalakulásáról. Az ülésen beszédet mondott az alapítók közül Mécs Imre volt országgyűlési képviselő és Hell Nagy István újságíró, az Országos Tanács elnökségének tagja.

Döntöttek arról is, hogy az SZDSZ 2011. január 15-re összehívja rendkívüli küldöttgyűlését, ahol a fő napirend annak megtárgyalása lesz, hogy “a jelenlegi belpolitikai viszonyok között hogyan lehet újra meghatározó szerepe egy piacpárti, a szabadság és a jogállam iránt elkötelezett, modern liberális pártnak” – olvasható a weblapon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik