Belföld

Százmilliók folytak be a segélyvonalakon

A 1749-es segélyvonalon több mint 206, a Nemzeti Segélyvonal Alapítvány 1752-es telefonszámán 316 millió forint támogatás gyűlt össze az iszapömlés áldozatainak megsegítésére.

Kevesebb mint két hónap alatt több mint 206 millió forint adomány érkezett egymillió-harmincezer SMS formájában a 1749-es segélyvonalra – tájékoztatott közleményében szerdán a Magyar Vöröskereszt. A pénzből a segélyszervezet eddig mintegy 2 millió forint értékben állított össze gyorssegélycsomagot a devecseri rászorulóknak valamint csaknem 30 millió forint értékben háztartási cikkeket – hűtőszekrény, mosógép, gáztűzhely – juttat el az érintetteknek. A Vöröskereszt a fennmaradó összegből lakások vásárlását tervezi 10 olyan vörösiszap-károsult családnak, akik el akarják hagyni eddigi lakóhelyüket.

A Nemzeti Segélyvonal Alapítvány október 5-én kezdett gyűjtést a 1752 telefonszámon, ettől az időponttól csaknem 935 ezer telefonhívás érkezett. Ebből és a bankszámlára külön befolyó pénzből összesen 316 millió forint gyűlt össze, amelyet segélyszervezeteken keresztül juttatnak el a rászorulókhoz. A Nemzeti Segélyvonal honlapja szerint a gyűjtést december 1-jén lezárták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik