Belföld

MÁV: szendvicsmaffia vagy koncepciós per

A szendvics a hosszú vonatút után az utas gyomra helyett a dolgozó autójába kerül. Vagy nem.

Maffiává szerveződtek a nyugdíj előtt álló utaskísérők, targoncával lopják ki nagy tételben az utasoktól ellopott szendvicseket. Lényegé­ben ezzel vádolja beosztottait a MÁV Utasellátó vezetője. Feljelentést is tett a józsefvárosi rendőrkapitányság bűnügyi osztályán, de erről csak a rendőrség tud, a MÁV sajtóosztálya nem – írja a Blikk.

„Mészáros András szerint a háló- és fekvőkocsikon utazó utasoknak különböző szintű ellátás jár, amely étel-ital felszolgálását is magában foglalja, de az ellátmány egy részét nem osztják ki, a fel nem használt árut az út végén eltulajdonítják. Feljelentése szerint „az elmúlt időben ezeknek a termékeknek az eltulajdonítása szervezett kereteket kezdett ölteni.

Az út végén egyes dolgozók a fel nem használt árut a Keleti pályaudvar melletti Kerepesi úti parkolóba vitetik. Onnan saját kocsijukkal szállítják el. Az eltulajdonított áruk értéke elérheti a bűncselekmény értékhatárt is – zárta feljelentését Mészáros, aki megpróbálta posztos rendőrök segítségével leleplezni a szendvicsmaffiát, de nem járt sikerrel.

Nevük elhallgatását kérő vasutasok a Blikknek azt mondták: a főnökök koncepciós pereket gyártanak. A MÁV sajtóosztályán tudatták, valamennyi dolgozót ellenőrizni fognak. Azt ugyanakkor tagadták, hogy az utasellátó vezetője feljelentést tett volna, noha a rendőrség már megerősítette, tudnak a feljelentésről.

A sajtóosztály szerint két volt munkavállaló ellen folyik jelenleg rendőrségi eljárás csalás gyanúja miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik