Belföld

Maffia lopja a MÁV szendvicseit

Maffiává szerveződtek a nyugdíj előtt álló utaskísérők, és targoncával lopják ki nagy tételben az utasoktól, a szendvicseket - lényegé­ben ezzel vádolja beosztottait Mészáros András, a MÁV Utasellátó vezetője - írja a blikk.hu.

A vezető feljelentést tett a józsefvárosi rendőrkapitányság bűnügyi osztályán, ugyanis a háló- és fekvőkocsikon utazó utasoknak különböző szintű ellátás jár, amely magában foglalja az étel-ital felszolgálását is. Azonban Mészáros tudomására jutott, hogy az ellátmány egy részét nem osztják ki, és “a fel nem használt árut az út végén eltulajdonítják” – írta feljelentésében az Utasellátó vezető.

Szerinte „az utóbbi időkben ezeknek a termékeknek az eltulajdonítása szervezett kereteket kezdett ölteni, az út végén egyes dolgozók a fel nem használt árut targoncával vitetik a Budapest-Keleti pályaudvar melletti Kerepesi úti parkolóba, ahonnan saját gépkocsijukkal szállítják el”. “Az eltulajdonított áruk értéke elérheti a bűncselekmény értékhatárt is” – zárta feljelentését a blikk.hu szerint.
.
Nevük elhallgatását kérő vasutasok a Blikknek azt mondták, hogy a főnökök koncepciós pereket gyártanak. Ezt arra értették, hogy Mészáros rendőrök segítségével próbálta leleplezni a szendvicsmaffiát, hiszen az utasok előtt pakoltatta ki az egyik utaskísérő táskáját. A MÁV sajtóosztálya ezt nem tagadta válaszlevelében, hanem tudatta: valamennyi dolgozóját ellenőrizni fogja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik