Belföld

Gazsó L. Ferenc kapta a Kossuthot

Gazsó L. Ferenc, a Magyar Hírlap egykori főszerkesztőjét nevezte ki a Kossuth Rádió főszerkesztetőjének Jónás István, a Magyar Rádió új vezérigazgatója.

Gazsó L. Ferenc, már többször is vezette a Magyar Hírlap szerkesztőségét: 1996 és 1998 között, majd 2006-tól két éven keresztül. Azonban 2008 novemberében felmentését kérte Széles Gábortól, a tulajdonostól; egyes hírek szerint azért, mert megromlott a viszonyuk. Erre azért kerülhetett sor, mert a tulajdonos politikai álláspontja nem jelent meg elég markánsan a lapban, illetve a címadásról is vitába keveredtek egymással.

Gazsó két időszak között az Üzleti Hét című lap főszerkesztését válllalta, az első Orbán-kormány alatt pedig a Magyar Televízióba került.

Arról, hogy milyen változtatásokat tervez, egyelőre nem tudni, viszont az biztos, hogy egyetért a kormány javaslatával, miszerint összevonnák a közszolgálati médiákat. Erről ugyanis a Magyar Elektronikus Újságírók Szövetségének elnökeként nyilatkozott.

Az átalakításról korábban azt is elárulták, hogy a
célcsoporton nem szeretnének változtatni, de a Petőfi Rádión már nem csak zene fog szólni. Új főszerkesztő is érkezik a Petőfihez december 1-jétől: Koltay Gergely; míg a MR3-Bartók Rádió élén marad
Farkas Zoltán.

Emellett Jónás István vezérigazgató kinevezte helyetteseit is: december 1-jétől Ujhelyi Zoltán lesz a szolgáltatási vezérigazgató-helyettes, míg Szilágyi Gábor gazdasági vezérigazgató-helyettesként dolgozik a Magyar Rádiónál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik