Belföld

Sikkasztó BKV-dolgozót fogtak el

A gyanú szerint a férfi hamis számlaszámot helyezett el a közlekedési vállalat rendszerében, így saját magának utaltatta a pénzt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) tájékoztatása szerint a férfit azzal gyanúsítják, hogy “egy közlekedési társaság” dolgozójaként a munkaadója, illetve egy másik cég között létrejött elszámolási megállapodásra hivatkozva hamis számlaszámot helyezett el munkahelyének pénzügyi rendszerében. A hamis számlát ő nyitotta, így felvehette a munkaadója szerződött partnerének járó pénzt.

A 31 éves férfit a BRFK gazdaságvédelmis nyomozói Szegeden fogták el. Jelentős kárt okozó csalás miatt indult ellene eljárás.

A Népszava internetes oldala szerint ez volt az az ügy, amelyben Kocsis István, a BKV vezérigazgatója november közepén feljelentést tett a rendőrségen. A lap szerint a gyanúsított BKV-dolgozó 18 millió forintot sikkasztott el, amikor a MÁV-Start Zrt. helyett magának utaltatta ki a pénzt, amit aztán több részletben vett fel. Mint írják, a férfit október 25-én fogták el, a bíróság pedig őrizetbe vétele után házi őrizetbe helyezte.

AJÁNLOTT LINK:

Szegeden fogták el a sikkasztó BKV-s dolgozót (NÉPSZAVA online)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik