Belföld

Selmeczi a pénztárak vagyonvesztéséről

Administrator
Administrator

2010. 11. 30. 07:54

Átvilágítják a vagyont, amit a megbízott szerint a pénztárak átláthatatlanul kezeltek.

Nem kizárt, hogy vagyonvesztés történik a magánnyugdíj-pénztári vagyonban január végéig, amikor megkezdik a vagyonelemek átvitelét az állami alapba. Ezt a nyugdíjvédelmi megbízott mondta a Magyar Nemzetnek. Selmeczi Gabriella azt felelte a vagyonvesztés lehetőségét firtató kérdésre, hogy “remélem erre nem kerül sor, de sajnos nem zárhatjuk ki a lehetőségét. Ez aktuálissá válik, amikor január 31-vel elindulnak a vagyonelemek az állami alapba.”

Arra kérdésre, hogy milyen következményekkel járna a vagyonvesztés, a nyugdíjvédelmi megbízott azt válaszolta: “nem szeretnék prekoncepciót gyártani, de ilyen esetben meg kell vizsgálnunk, hogy ez milyen kategóriába tartozik. Nem tartom kizártnak, hogy akár a bűncselekmény fogalmát is kimerítik bizonyos tevékenységek.”

A lapnak Selmeczi Gabriella azt mondta, a pénztárak 2700 milliárdos vagyont kezelnek átláthatatlan módon, ráadásul saját működésükre évente negyvenmilliárdot költenek. Ebből fedezni lehet a nők negyvenévnyi munkaviszony utáni nyugdíjba vonulását – tette hozzá.

Az Országgyűlés egyébként éppen ma vitatja meg az egyes nyugdíjbiztosítási tárgyú és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló javaslatot, amely a jövő évtől lehetővé teszi a nők 40 évnyi munkaviszony utáni nyugdíjba vonulását.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.