Belföld

Rendkívüli testületi ülés Esztergomban

Megválasztanák a város adósságrendezési bizottságának tagját a képviselők közül. A Fidesz jelezte, nem megy el.

A rendkívüli ülést délután 15 órakor kezdik el – tájékoztatták korábban az önkormányzatnál a Független Hírügynökséget. Mint kiderült, a Fidesz helyi szervezete jelezte, nem vesznek rész a rendkívüli ülésen. A fideszes képviselők szerint az adósságrendezési bizottság tagját a csütörtökön tartandó rendes ülésen választották volna meg, de azon Tétényi Éva polgármester nem lesz ott, mert Brüsszelbe utazik.

A helyi Fidesz szerint a rendkívüli ülés délutáni összehívásáról csak délben kaptak értesítést a képviselők. Tétényi Évát arra szólítják fel, hogy “hagyjon fel a látványpolitizálással”. Közölték: nemrég zárolták az esztergomi Vaszary Kolos Kórház számláját, ezért szintén a polgármestert hibáztatják.

Mint ismert, Esztergomnak jelentős tartozásai vannak, amelyek közé tartozik az a 80 milliós tétel is, amivel a közvilágítás korábbi felújítását végző cégnek tartozik a város: emiatt a cég nemrég megszüntette a város egy részén a közvilágítást. Tétényi Éva polgármester – aki a fideszes Meggyes Tamást váltotta a városvezetői poszton – adósságrendezési eljárást kezdeményezett az esztergomi önkormányzatnál, mire a helyi Fidesz-szervezet azt közölte, szerintük az új polgármester csődbe viszi a várost.

Tétényi Éva szerint a jelentős adósság nem a választások utáni egy hónapban, hanem az előző városvezetés ideje alatt halmozódott fel. Korábban azt mondta: az általa kezdeményezett adósságrendezési eljárás nem csődeljárás, hanem éppen azt a célt szolgálja, hogy visszaállítsák a város fizetőképességét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik