Belföld

Akadozik a légi közlekedés a havazás miatt

Több frankfurti, és müncheni járat késik vagy el sem tud indulni a ferihegyi repülőtérről a németországi havazás miatt, egy párizsi járat csak késéssel tud felszállni és varsói reptér forgalmát is havazás akadályozza.

Több frankfurti, és müncheni járat késik vagy el sem tud indulni a ferihegyi repülőtérről a németországi havazás miatt, de egy párizsi járat is csak késéssel tud felszállni – mondta Hardy Mihály, a repteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. kommunikációs igazgatója kedden.

A Lufthansa reggeli frankfurti és müncheni járatát is törölni kellett, mivel azok hétfőn este nem érkeztek meg Budapestre. A negyed tízes frankfurti járat el tudott indulni Budapestről, de csak délben szállt fel, a 11.40-es frankfurti Lufthansa járatot viszont törölték.

Az Air France 12.50-es párizsi járata is csak 14 órakor tud elindulni Budapestről, valamint a Frankfurtból, Münchenből és Párizsból Budapestre érkező járatoknál is késésekre kell számítani.

Hardy Mihály hangsúlyozta: az utazóknak érdemes folyamatosan tájékozódniuk a ferihegyi repülőtér honlapján, a www.bud.hu címen.

A varsói Chopin repülőtér forgalmát mindeközben sűrű hóesés akadályozta. A repülőtér szóvivőjének közlése szerint délelőtt törölni kellett a lengyel fővárosból Frankfurtba, Düsseldorfba, Genfbe és Londonba irányuló járatokat, más járatokat pedig csak jelentős késéssel tudtak elindítani, miután a kifutópályákról 15 percenként kellett letakarítani a havat. A varsói repteret egy időre már hétfőn is le kellett zárni a forgalom elől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik