Belföld

A fejvadászok, mint a cápák, úgy lesnek orvosainkra

Évente ezer fővel csökken a magyar orvosok száma, drasztikus az elvándorlás.

A külföldre áramlás megállíthatatlan kormányzati beavatkozás nélkül – erősítette meg a Rezidens Szövetség elnöke a Duna Televízió reggeli műsorában. Papp Magor azt mondta: a külföldi fejvadász cégek mindent megtesznek a magyar gyógyítók elcsábításáért.

“Mint a cápák, úgy úsznak az orvosok körül ezek a cégek” – tette hozzá Papp Magor, aki szerint a történet nemcsak az orvosokról szól, hiszen a magyarországi betegeknek is garantálni kellene, hogy legyen, aki gyógyítja és ellátja őket.

A fiatal orvosok elsöprő többsége itthon maradna, ha megélne fizetéséből, ha nem kellene a hálapénzzel foglalkoznia és ha lehetősége lenne a szakmai fejlődésre. 93 százalékuk vállalná, hogy nem fogad el hálapénzt, ha duplájára emelnék mintegy 90 ezer forintos fizetését – ezt már a közrádió reggeli műsorában mondta Papp Magor.

A Rezidens Szövetség elnöke szerint az új generáció tiszta viszonyokat szeretne. Az általuk kezdeményezett zöld keresztes mozgalomhoz más orvosok is csatlakoznának, és a hálapénzrendszer megszüntetése a társadalom morális megújulásának alappillére lehet.

AJÁNLOTT LINK:

Papp Magor: “Cápaként úsznak köztünk a külföldi fejvadászok” (Duna TV)
Zöld kereszttel a hálapénz ellen (MR1-Kossuth Rádió)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik