Belföld

Junior Prima díj az Erste támogatásával

Budapest, 2010. november 17. – Idén már harmadik alkalommal adták át tíz fiatal, 30 év alatti újságírónak Magyar Sajtó kategóriában a Junior Prima díjat, melynek társalapítója az Erste Bank Hungary Nyrt. A szakmai elismerés mellett anyagi támogatással is járó díjakat a Juhász Judit, Veiszer Alinda (2 évvel ezelőtti díjazott) és Tamás Ervin alkotta zsűri ítélte oda a győzteseknek.

A Demján Sándor által alapított Prima Primissima Díjakat 2007-től kifejezetten fiatal tehetségek számára is odaítélik: a Junior Prima Díjakat először három kategóriában (tudomány, sport és oktatás) adták át, majd a Prima Primissima Alapítvány kezdeményezésére 2008-tól újabb kategóriákat – sajtó, képzőművészet, színház- és filmművészet, irodalom, építészet- és építőművészet – hívott életre az alapítvány kuratóriuma. Az Erste Bank a Magyar Sajtó díj társalapítójaként csatlakozott a kezdeményezéshez.

Papp Edit, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója a díj átadását követően elmondta: az Erste Bank örömmel állt a kezdeményezés mellé, és büszke arra, hogy hozzájárulhat tehetséges fiatal újságírók támogatásához. Manapság talán még a korábbi időszakoknál is érvényesebb az a megállapítás, hogy az információ komoly hatalom. Ezzel a hatalommal pedig felelősségteljesen élni is tudni kell. A szakmai megbecsülésen túl a díj hozzájárulhat az újságírók számára is oly fontos anyagi függetlenség biztosításához.

Junior Prima díj az Erste támogatásával 1

A Magyar Sajtó kategóriában idén is tíz 30 év alatti fiatal újságírónak ítélte oda a zsűri a fejenként 7 ezer euróval járó elismerést: Ablonczy Bálint (Heti Válasz), Bátorfy Attila (Kreatív Magazin), Kis Judit (MTI), Munkácsy Márton (FigyelőNet), Oláh András (Info Rádió), Pető Péter (Népszabadság), Rovó Attila (MR1-Kossuth Rádió), Szentkirályi Balázs (Index.hu), Vidos Mihály (MTV), Weinhardt Attila (portfolio.hu).

További információk!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik