Belföld

Az MSZP tolvajnak nevezi a kormányt

Administrator
Administrator

2010. 11. 28. 15:33

Az MSZP szerint a "tolvaj kormány" a magán-nyugdíjpénztári megtakarítások "lenyúlásával" és a pályakezdők számára kedvezőtlen adórendszerrel ellopja a fiatalok jövőjét.

A magánnyugdíj-megtakarítások “lenyúlása” a fiatalok számára a leginkább hátrányos, őket sújtja a legnagyobb mértékben a személyi jövedelemadó (szja) rendszerének átalakítása is – mondta Török Zsolt, az MSZP szóvivője vasárnapi sajtótájékoztatóján. Az általa tolvajnak nevezett kormány szerinte lenyúlja a magánnyugdíj-megtakarítások eddigi összegét, és a megtakarítások reálhozamának egy részét is. A szóvivő emlékeztetett arra, hogy Selmeczi Gabriella, a kormány nyugdíjvédelmi megbízottja előző nap bejelentette: adózniuk kell az állami nyugdíjrendszerbe visszalépőknek a magán-nyugdíjpénztári reálhozam után. “Selmeczi Gabriella bebizonyította, hogy nem ért a nyugdíjrendszerhez. Bebizonyította (…) azt is, hogy nem tudták, kell-e adózni a jövedelem után” – mondta Török Zsolt.

A szóvivő arról is beszélt, hogy a fiatalok járnak a legrosszabbul a kormány intézkedéseivel. Őket sújtja leginkább a személyi jövedelemadó (szja) rendszerének átalakítása is. Török Zsolt szavai szerint “a tolvaj kormány” az új szja révén a szakképzett pályakezdőktől 11 ezer forinttal több adót szed be havonta, hogy ezzel “Orbán Viktor és társai bevételeit növelje”, a diplomás pályakezdőket pedig havi 10 ezer forinttal rövidíti meg.

Mint mondta, ez is a szombaton bejelentett petíció megindítására sarkallta a pártot, amely arra kívánja felhívni a kormány figyelmét, hogy “nem tehet meg mindent, nem foszthatja ki Magyarország polgárait”. Az “Időben szólunk” című petícióról az MSZP budapesti nagygyűlésén beszélt Mesterházy Attila pártelnök. A dokumentum “az Alkotmánybíróság jogkörének megsértéséről, az elbocsátásokról, a kiskeresetűeket hátrányosan, a gazdagokat előnyösen érintő adórendszerről, a devizahitelesek megsegítésének igényéről és a magántulajdon sérthetetlenségéről szól” – tájékoztatott az MSZP szóvivője.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Újabb furcsaság a TV2-n A Piramisban

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.