Belföld

Már senki sincs áram nélkül Komárom és Fejér megyében

Már senki nincs áram nélkül a havazás miatt Komárom-Esztergom és Fejér megyében - mondta el a Független Hírügynökségnek Egyházi Nikoletta, az E.ON sajtóreferense.

Szombaton kezdetben több mint 15 ezer családnál nem működött a szolgáltatás, ezt később sikerült 1600-ra csökkenteni. Az utolsó problémás település Magyaralmás volt, de a szakemberek mostanra már ott is megszüntették az üzemzavart.

Ahogy arról a Független Hírügynökség már beszámolt, harminc településen több mint 15 ezer háztartás maradt áram nélkül a havazás miatt Komárom-Esztergom és Fejér megyében. Oszlopok dőltek ki, illetve sérültek meg, valamint vezetékek szakadt le a hó súlya és a szél miatt. A legtöbb problémát sikerült orvosolni, pár órával később már “csak” 1600 fogyasztónál nem működött szolgáltatás. Ekkor Vértesboglár egész területén, valamint Csákvár, Lovasberény, Bakonycsernye és Csákberény egyes részein voltak még üzemzavarok.

Az utolsó település, ahol még a szakemberek dolgoztak, a Fejér megyei Magyaralmás volt, a munkát itt háromnegyed 5 körül fejezték be. Így az érintett területeken már egy háztartás sincs áram nélkül – közölte Egyházi Nikoletta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik