Belföld

Tízmillió magyar nyugdíját védi a kormány

Selmeczi Gabriella tagadta, hogy az állampolgárok nem dönthetnek szabadon.

A nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott szerint csak a jövőre vonatkozóan kell dönteniük az embereknek, visszamenőleg senki nem veszíti el az állami rendszerbe fizetett járulékait. Selmeczi Gabriella a Duna Televízióban tagadta, hogy a polgárok nem dönthetnek szabadon az állami rendszerbe való visszatérés és a magánpénztári rendszerben maradás között.

“Mi a tízmillió magyar állampolgár jelenlegi és jövőbeni nyugdíját szeretnénk megvédeni és az állampolgárok oldalán állunk” – tette hozzá a nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott. A fideszes politikus úgy látja: Magyarország visszatér ahhoz a rendszerhez, ami az Unió nyugati felében tizennyolc országban működik. A nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott a korábbi rendszert kritizálta, azt tartotta inkorrektnek.

A kérdésre, hogy másfél hónap alatt hogyan dolgozható ki az egyéni nyilvántartások rendszere, a miniszterelnöki megbízott úgy reagált: két külön dologról van szó. Az állami nyugdíjrendszerben ki kell alakítani az egyéni nyilvántartás rendszerét, a magánpénztáraknál viszont már létezik a tagok egyéni számlája. Ezt egy az egyben átemelik az állami rendszerbe a visszalépőknél és a rajta lévő összeget az ő nevére elkönyvelik – mondta a fideszes politikus.

AJÁNLOTT LINK:

Selmeczi: Mi a ’97 óta működő nyugdíjrendszert tartjuk inkorrektnek (Duna TV)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik