Belföld

Ópusztaszeren írhatják alá az új alaptörvényt

Administrator
Administrator

2010. 11. 26. 19:26

Ez Semjén Zsolt és Magyar Anna egyik, 2011.évi költségvetéshez benyújtott módosító javaslatának indoklásából derült ki.

Ópusztaszeren, az első magyar országgyűlés helyszínén írhatják alá jövőre az új alkotmányt – derül ki Semjén Zsolt (KDNP) és Magyar Anna (Fidesz) egyik, 2011.évi költségvetéshez benyújtott kapcsolódó módosító javaslatának indoklásából. A kormánypárti képviselők a jövő évi büdzséhez benyújtott indítványukban az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark támogatására plusz 300 százmillió forintot különítenének el. A javaslat indoklásában kiemelik: az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparknak az átélhető nemzettudat helyszínévé kell válnia.

“Országos jelentőségű kérdés, hogy az emlékparknak biztosítsuk végre rendszeres hozzájárulással megalapozott jövőt, fejlődési távlatokat, zavartalan értékmentést és értékfelmutatást, kiszámítható működési feltételeket” – írják.

“A 2011-es év kiemelt jelentőségű, szimbolikusnak is tekinthető eseménye lesz az új Alkotmány megalkotása, amelynek aláírása az első magyar országgyűlés helyszínén, Ópusztaszeren történhet meg” – olvasható az indoklásban.

Kiemelik: sok más kulturális értékünkkel ellentétben állami támogatásban egyáltalán nem részesül, így az alapvető működés tekintetében is állandó forráshiánnyal küzd. Jellegéből adódóan pusztán belépődíjakból a működés nem tartható fenn, ezért az elmúlt négy évben a Csongrád Megyei Önkormányzat jelentős anyagi áldozatvállalása tette lehetővé, hogy egyáltalán működőképes maradhasson.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.