Belföld

Kamutanulmány miatt vizsgálódnak az FKF-nél

Iván Imre Krisztián
Iván Imre Krisztián

2010. 11. 25. 15:15

Egy innovációs tanulmány szerzői más forrásokból emeltek át szövegeket.

Az Index arról számolt be, hogy az FKF Zrt.-nek készített innovációs tanulmány szerzői Barlai Róbert – Csapó Edit: Szervezetfejlesztés és stratégiai vezetés című 1997-es munkáját is átvették egy az egyben. Az áltanulmány szerzői úgy buktak le, hogy benne felejtettek a szövegben egy sehova se mutató indexszámot. Az már tegnap kiderült, hogy Palánkai Tibor professzornak a Mindentudás Egyetemén elhangzott előadását is beemelték a tanulmányba.

A BVK Budapesti Városüzemeltetési Központ közleményben úgy reagált, hogy az FKF Zrt. vezérigazgatója 2006. június 01. napjáig visszamenőleg, azonnali hatállyal elrendelte a Társaság kutatás-fejlesztési és innovációs stratégiájának és az annak alapján elvégzett tevékenységeknek teljes körű felülvizsgálatát. Az elrendelt vizsgálat kiterjed a kutatás-fejlesztési tevékenységgel kapcsolatban igénybevett szakértők tevékenységére, az érintett szakértőkkel kötött szerződések jogszerűségére, illetve a szerződésekben megfogalmazott igények teljesülésének vizsgálatára és a teljesítések szakmai megfelelősségére is.

A vizsgálatban külön hangsúlyt kell fektetni a szerzői és kapcsolódó jogok betartásának kérdéseire, és a szerződésben kikötött kártérítési felelősség érvényesíthetőségére is. Az FKF Zrt. vezérigazgatója – a kellő jogi intézkedések megalapozása érdekében – a belső vizsgálatain túl elindít egy független szakértői vizsgálatot is.

A kutatással összefüggő szerződések még csütörtökön olvashatóak lesznek a www.fkf.hu honlapon – és az FKF Zrt. haladéktalanul intézkedett, hogy a három kutatást tartalmazó tanulmányt a készítő Gazdaságtudományi, Vezetéselméleti és Érdekképviseleti Egyesület (GAVE) hozza nyilvánosságra.

AJÁNLOTT LINK:

Megvan az FKF-kamutanulmány másik nyúlása is (Index)

vissza a címlapra
  • Címkék:
  • fkf

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Szigetvár, 2016. szeptember 7.
Vass Péter, Szigetvár polgármestere köszönti az ünnepségsorozatra érkező Áder János köztársasági elnököt a szigetvári polgármesteri hivatal előtt 2016. szeptember 7-én, a Zrínyi-emlékévben.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.