Belföld

Tárki: halványan növekszik a Fidesz előnye

Administrator
Administrator

2010. 11. 24. 19:56

A parlamenti pártok támogatottsága az elmúlt hónapokban lényegében változatlan; némi mozgás csak a kormánypártok népszerűségének erősödésében látható.
Korábban a témában:

A novemberi pártpreferencia-kutatás továbbra is erős kormánypártokat és alacsony szinten stagnáló ellenzéket jelez. A Tárki felmérése a választások óta eltelt időszakhoz nagyon hasonló képet mutat novemberben is: a kormányzó Fidesz-KDNP támogatottsága messze megelőzi az ellenzéki pártokét, sőt kismértékben nőtt is a különbség; a Jobbik és az MSZP tábora valamelyest csökkent.

A Fidesz-KDNP szavazótábora a teljes felnőtt lakosság körében az októberi 44 százalékról 49 százalékra nőtt, míg a szocialista párté 11-ről 10 százalékra csökkent. A pártválasztók körében a Fidesz-KDNP támogatottsága az októberi 66 százalékról 71 százalékra, az MSZP-é pedig 16-ról 14 százalékra módosult.

A felmérés szerint a másik két parlamenti párt támogatottsága is alig változott novemberben: a teljes népességen belül a Jobbikra a választók 6 százaléka, az LMP-re 4 százalékuk szavazna, míg a pártválasztók körében a Jobbik előző havi 10 százalékos támogatottsága 8-ra csökkent, az LMP tábora októberben és novemberben is egyaránt 6 százalék. A parlamenten kívüli pártok közül továbbra is csak az MDF támogatottsága éri el a mérhetőség szintjét: egy százalék mind a teljes népességen, mind pedig a pártválasztókon belül.

A 18 éves és idősebb lakosságot életkor, nem, iskolai végzettség és lakóhely szerint reprezentáló kutatásban ezer embert kérdeztek meg.

AJÁNLOTT LINK:

Alig látszik az ellenzék… (tarki.hu)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.