Belföld

BKV-ügy: házi őrizetbe került Lelovics Ottó

A kommunikációs szakembert május 14-én vették őrizetbe.

Megszűntette előzetes letartóztatását és házi őrizetbe helyezte szerdán a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) a BKV-ügyben gyanúsított Lelovics Ottó kommunikációs szakembert. Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettest, Horváth Évát, a politikus szóvivőjét és Lelovics Ottót május 14-én vették őrizetbe, és mindhármukat bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni kárt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsították meg.

A BRFK egy korábbi közleménye szerint L. Ottó nyomására a BKV vezetői elérték, hogy őt egy kommunikációs ügynökség névleg foglalkoztassa úgy, hogy a cégtől többletszámlázás elfogadásával a BKV fizette bérköltségét, mintegy havi kétmillió forint értékben. Ezen kívül utasításokat adott szükségtelen és indokolatlan szerződések megkötésére, amelyek a BKV-nak különösen nagy vagyoni hátrányt okoztak.

A közlemény szerint az eddigi eljárás során nem merült fel olyan adat, amely alapján megalapozottan lehetne megállapítani, hogy L. Ottó megkísérelte magát az eljárás alól kivonni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik