Belföld

Kovács Tamás: “nem kérdeztek az utódomról”

Administrator
Administrator

2010. 11. 23. 11:49

A legfőbb ügyész ezt nem is tartja fontosnak vagy szükségesnek.

A 18. Kriminalexpo budapesti megnyitója után a legfőbb ügyész azt mondta, sem véleményt, sem javaslatot nem kértek tőle arról, ki váltsa a posztján. Kovács Tamás utódját a köztársasági elnök jelöli. Akárki is lesz az, az ügyészségnek erkölcsi kötelessége felülvizsgálni a móri eljárást – tette hozzá a legfőbb ügyész. Ez az ő mandátuma alatt már nem történhet meg.

Az MTI annak kapcsán kérdezte a legfőbb ügyészt a móri eljárásokról, hogy csütörtökön várhatóan jogerős ítéletet hirdet a Fővárosi Ítélőtábla Weiszdorn Róbert ügyében a nyolc halálos áldozatot követelő, 2002. május 9-én elkövetett bankrablás ügyében. Kovács Tamás hangsúlyozta: azt ígérte, hogy amikor a teljes móri ügy, így a kapcsolódó eljárások is befejeződnek, akkor lehet végére járni, hibázott-e valaki az ügyészségnél.

A Gyurcsány Ferenc volt kormányfő mentelmi jogának felfüggesztésére irányuló esetleges indítványról azt mondta: ebben az ügyben nem tud újat mondani. Ugyanakkor arra a kérdésre, hogy van-e folyamatban a Legfőbb Ügyészségen országgyűlési képviselővel kapcsolatos ügy, határozott nemmel válaszolt.

A legfőbb ügyész felhívta a figyelmet arra, hogy van egy viszonylag friss kezdeményezése: Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszterhez fordult, hogy a korrupció elleni küzdelem jegyében hatáskörkoncentrálásra, ügyészi szervezeti módosításra, de feltétlen létszámnövelésre van szükség.

Kovács Tamás számításai szerint mintegy 200 ügyészt kellene felvenni ennek érdekében. Kitért rá, tudomása szerint ezzel összefüggésben a parlament előtt van egy egyéni képviselői indítvány, de az 35 ügyészről és 20 nem ügyészi munkatársról szól.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.