Belföld

Elítélték Orosháza volt fideszes polgármesterét

Felelős kiadója volt egy olyan lapnak, amely valótlanul állította, hogy MSZP-sek "nyúltak le" pénzt egy helyi beruházásból.

Folytatólagosan elkövetett rágalmazás vétsége miatt egy év próbaidőre bocsátotta a Békés Megyei Bíróság Németh Bélát, Orosháza korábbi polgármesterét, az önkormányzat jelenlegi fideszes képviselőjét. Az ítélet jogerős – közölte az MSZP helyi elnöke sajtótájékoztatón kedden, Orosházán.

Fetser János elmondta: a volt polgármester, aki az előző ciklusban függetlenként, de az MDF és a Fidesz támogatottjaként irányította a várost, felelős kiadóként jegyzett egy helyi újságot, az Orosházi Krónikát. A lap 2008-ban azt állította, hogy egy játszótéri beruházásból a helyi szocialisták “hétmillió forintot lenyúltak”. Az állítás miatt az MSZP bírósághoz fordult.

Németh Béla az MTI érdeklődésére azt mondta, hogy törvényességi észrevételt tesz a Legfelsőbb Bíróságon. Hozzátette: nem volt tudomása arról, hogy mi jelenik meg a lapban, hiszen azt tőle függetlenül, mások szerkesztették.

A próbára bocsátás azt jelenti, hogy a bíróság a büntetés kiszabását feltételesen, majd meghatározott idő elteltével (próbaidó) véglegesen mellőzi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik