Belföld

Tisztújítás a KDNP-ben: Semjénnek nincs riválisa

Orbán Viktor is elmegy a kongresszusra.

Újraindul a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöki székéért a párt decemberi tisztújító választmányi ülésén Semjén Zsolt jelenlegi pártelnök. A kongresszusra meghívták Orbán Viktor miniszterelnököt is.

Semjén az MTI-nek elmondta: miután általános a bizalom és felkérték, hogy folytassa pártelnöki munkáját, vállalja a jelöltséget.

Arra a felvetésre, hogy az utóbbi időben felerősödtek a kettős tagsággal szemben lándzsát törő hangok, leszögezte: a kettős tagság kérdése lezárt, befejezett és eldöntött tény a KDNP-ben.

A kettős tagság intézménye történelmileg adott, és az Európai Néppártban is természetes – fogalmazott. A kettős tagság nem azt jelenti, hogy a Fidesz tag automatikusan KDNP tag lehet. Pusztán azt jelenti, hogy nem kizáró ok – szögezte le.

Rubovszky György, a KDNP pártügyésze az MTI-nek elmondta: a december 18-i választmányi ülésen teljes tisztújítást tart a párt. Az elnökség mellett megválasztják többek között a párt 30 tagú elnökségét, és döntenek a várhatóan hat alelnökről is. A tisztújítások október 15-ig lezajlottak helyi szinten, majd november 15-ig a megyékben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik