Belföld

Jobbik: erőszak és pedofília a Nemzetiben

A Jobbik vizsgálatot sürget a rádiós jutalomosztás ügyében.

A Jobbik miniszteri vizsgálatot kér amiatt, hogy egy internetes portál információi szerint Such György, a Magyar Rádió nyáron leköszönt elnöke 162 millió forintnyi jutalmat osztott ki távozása előtt – mondta hétfői, parlamenti sajtótájékoztatóján Pörzse Sándor. A képviselő a listát bemutatva kijelentette, hogy a hírműsorok szerkesztői úgy kaptak összességében 31 millió forintot, hogy “közük sincs az objektív tájékoztatáshoz, közük sincs a közszolgálatisághoz”.

Ezt alátámasztandó kitért arra, hogy a Jobbik az Esti Krónika című műsorban 2,02 százalék beszédidőt kapott, míg a párt szóbeli megszólalásai összesen 3,01 százalékot tesznek ki.

Más témára áttérve megismételte, hogy a Jobbik szerint Alföldi Róbert nem alkalmas a Nemzeti Színház vezetésére. A Jobbik szerint Alföldi Róbert hazaáruló, mert a Nemzeti Színház egyik helyiségét kiadta a Budapesti Román Kulturális Intézetnek, hogy ott emlékezzenek meg Románia nemzeti ünnepéről. A Jobbik szerint nem elég, hogy a színház vezetője elnézést kért, és végül nem az épületben tartják meg a megemlékezését.

A politikus emellett döbbenetesnek nevezte, hogy a színház egyik darabjában egy katolikus pap megerőszakol egy fiatalembert. Egy másik darabban súlyos pedofíliával is találkozni lehet – folytatta, hozzátéve: “mindenki (…) ismeri a botrányos János vitéz-előadást, ahol is tulajdonképpen Iluska egy prostituált”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik