Belföld

Álláshalmozó az új MOB-elnök a Jobbik szerint

Borkai Zsolt emellett országgyűlési képviselő és polgármester is egyben. A radikális párt választásra szólította fel.

Válasszon tisztségei között a hétvégén a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) élére választott Borkai Zsolt győri polgármester, fideszes országgyűlési képviselő – szorgalmazta a Jobbik Győr-Moson-Sopron megyei elnöke hétfői sajtótájékoztatóján, hangsúlyozva: nem a személlyel, hanem az álláshalmozás intézményével van problémájuk.

A MOB-elnökké választással Borkai Zsolt “már legalább három olyan tisztséget tölt be, amely egyenként is teljes embert kíván” – mondta a győri városháza előtt Magyari Zoltán.

Megjegyezte: pártjuk korábban már kezdeményezte a parlamentben, hogy szorítsák korlátok közé az álláshalmozást, de az indítványt “a Fidesz az MSZP-vel kéz a kézben mindig lesöpörte”.

Vörös Gyula, a győri Jobbik-frakció vezetője, a párt volt polgármesterjelöltje – gratulálva Borkai Zsoltnak a MOB-elnökké választáshoz – megemlítette: nem valószínű, hogy nála alkalmasabb embert találhattak volna a posztra. “A választás után fél évvel már három vezető pozíciót tölt be, mi lesz esetleg a harmadik, negyedik évben?” – tette fel a kérdést, utalva arra, hogy a jelenlegi parlamenti képviselők kétharmada polgármester is.

Szombaton választotta – közel egyhangú szavazással – a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökévé Borkai Zsolt olimpiai és világbajnok tornászt a szervezet közgyűlése. A sportember-politikus, aki egyetlen jelölt volt az elnöki posztra, már korábban jelezte, megválasztásakor leköszön az Országgyűlés rendészeti és honvédelmi bizottsági tagságáról. A többi tisztségéről – mivel a MOB elnöke társadalmi munkában látja el feladatát – nem kíván lemondani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik