Belföld

Zord idő: eleinte esővel, majd hóval és faggyal

Csak hónap legvégén számíthatunk enyhülésre.

Pénteken délután erősen felhős vagy borult lesz az ég, eleinte többfelé, majd inkább keleten, északkeleten valószínű eső, zápor, helyenként kiadós mennyiségű csapadék is hullhat. Párás lesz a levegő, néhol tartósabban megmaradhatnak az éjszaka képződött ködfoltok. Továbbra is gyenge délkeleti szél várható. Az előző napokhoz képest már kissé hűvösebb időjárásra számíthatunk, a legmagasabb hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul.

Szombatra virradó éjjel folytatódik a felhős, párás időjárás, egyre nagyobb területen megjelenő köddel. Reggelre az ország nagy részén megszűnik a csapadék, csak északkeleten lehet eleinte kisebb eső. Gyenge lesz a nyugati, délnyugati szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul. Délután többnyire erősen felhős, párás, néhol tartósan ködös idő várható, számottevő csapadék nélkül. A délkeleti szél gyenge marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul

Jövő hét elején egy délnyugat felől érkező ciklon hatására erősen megnövekszik a felhőzet és többfelé várható eső, zápor, helyenként kiadós mennyiségű csapadékkal. Az időszak végén felszakadozik a felhőzet, az esőt egyre inkább záporok, majd egyre inkább hózáporok váltják fel. A délkeleti szél fokozatosan északnyugatira fordul, megélénkül, főleg a Dunántúlon többfelé megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet kezdetben 8-13, majd 1-6 fok között alakul. Az éjszakák eleinte fagymentesek lesznek, majd a hét második felében egyre többfelé megjelennek a hajnali fagyok. Ezután változékony, hideg idő valószínű, a csapadék zömében hó lesz. Kismértékű enyhülés leghamarabb a hónap legvégén lehetséges.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik