Belföld

Schmitt nem látta a botrányt keltő javaslatot

Administrator
Administrator

2010. 11. 18. 19:52

Az új alkotmányhoz készülő anyag hemzsegett a helyesírási hibáktól.

Sem a köztársasági elnök, sem pedig Kiss Norbert, a Köztársasági Elnöki Hivatal Társadalmi Kapcsolatok Hivatalának vezetője nem látta azt az anyagot, amely az alkotmány-előkészítő eseti bizottság honlapjára felkerült, és amely javaslatokat tartalmazott a készülő új alkotmányhoz.

Kiss Norbert a Magyar Televízió Híradó című műsorában azt mondta: Schmitt Pál tájékoztatást kért tőle, miként fordulhatott elő az, hogy az államfő és a kommunikációért felelős, Társadalmi Kapcsolatok Hivatalának vezetője tudta nélkül nyilvánosságra került egy “jó szándékkal is dolgozatnak nevezhető anyag“. Ez egy olyan hiba volt, ami miatt megtörtént a felelősségre vonás – jelentette ki Kiss Norbert.

Elmondta: az államfő még szeptemberben küldött egy olyan levelet Salamon Lászlónak, a bizottság elnökének, melyben tisztán, világosan kifejtette azokat a gondolatokat, melyeket az alkotmányozás folyamatában fontosnak talált.

Kiss Norbert úgy fogalmazott: egy új, nemzeti gondolkodásba az is belefér, hogy az ember tud bocsánatot kérni, bocsánatot kérni egy olyan tartalmi hibáért, amely például az evangélikus egyház vagy pedig a katolikus egyház tagjait érte. Mint mondta, hamarosan olyan anyag kerül a bizottság elé, amelyet azután érdemes lesz betűről betűre vizsgálni.

Mint korábban megírtuk, a javaslat kikerülése után nem sokkal eltávolították az internetről Schmitt Pál köztársasági elnök hivatalának a készülő új alkotmányhoz írt javaslatait, amely a helyesírási hibák mellett fogalmi félreértéseket is tartalmazott. A bizottság honlapján most is az szerepel, hogy a szöveg “pontosításra vár”.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Reyhanli körzet, 2018. január 21.
Tankkal elhaladó török tüzéreknek integet egy férfi a szíriai határ közelében levő Hatay déli tartomány Reyhanli körzetében 2018. január 21-én, miután a török haderő az előző napon szárazföldi hadműveletet indított Olajág fedőnéven a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia ellenőrizte északnyugat-szíriai Afrín térségében. A beavatkozás eddig 153 célpontra mért csapást, köztük fegyverraktárakra és óvóhelyekre. (MTI/EPA/SedatSuna)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.