Belföld

Gyurcsány Orbánról, börtönről, demokráciáról

A volt kormányfő szerint balra és középre kell nyitni a Fidesz legyőzéséhez.

Gyurcsány Ferenc szerint Orbán Viktor börtönbe akarja vetni. A volt kormányfő a 168 órának azt mondta: nem kell kerülgetni, ennek próbálnak érvényt szerezni “szinte bármilyen eszközzel, most épp az ügyészséget presszionálva, felrúgva a demokratikus elveket”.

Ugyanakkor Gyurcsány Ferenc a “Fidesz hajtóvadászatától” ő még jól alszik, nem szed nyugtatót, “vele törököt fognak”. “Orbánra én politikai ellenfélként tekintek, akit szeretnék legyőzni a politikai játékszabályok keretei között. Ő viszont személyes ellenségének tart – tette hozzá a politikus.

Mint mondta: az utolsó utáni pillanatig azért kell küzdeni és ő ezt is teszi, hogy az MSZP egyben maradjon. A párt egységéről, saját platformjáról úgy nyilatkozott: meggyőződése, hogy a Fideszre csak egy nagy demokratikus balközép szövetség mérhet vereséget.

“Ezért arra törekszem, és ezt javasoltam az MSZP elnökségének –, hogy nyissunk balra és középre, alakítsuk ki a ’89-es demokraták széles politikai és társadalmi koalícióját. Külön-külön csoportokban egyikünk sem tud nyerni” – mondta Gyurcsány Ferenc a hetilapnak

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik