Belföld

Perrel fenyegeti a volt titokminiszter Budait

Szilvásy rágalomnak nevezte Budai Gyula állítását.

Szilvásy György cáfolja és rágalomnak tartja, hogy bármilyen köze lett volna Budai Gyula állítólagos megfigyeléséhez, ezért jogi úton próbál elégtételt szerezni igazának. A volt titokminiszter úgy fogalmazott: ez a Fidesz-vezetők és Budai Gyula által is generált elszámoltatási hisztéria újabb állomása, tények és bizonyítékok nélküli hírbehozás, a Gyurcsány-, illetve a Bajnai-kormány tagjainak lejáratása.

Hozzátette: ezt most olyan mértékűnek tartja, hogy jogi úton is megpróbál elégtételt szerezni magának.

Szilvásy György úgy látja, Budai Gyula nyilatkozata része annak a nem sikertelen küzdelemnek, amelyben az UD Zrt.-vel kapcsolatos agymosás folyik egyes kormánypárti politikusok részéről.

“Most már azt akarják elhitetni az emberekkel – egy újabb megfigyelési botrányt felépítve -, hogy az MSZP működtet árnyék-titkosszolgálatot, de mindezekből az állításokból egy szó sem igaz” – szögezte le.

Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos szerdán sajtótájékoztatón jelentette be, hogy megfigyelték két éven át, 2008 és 2010 májusa között. Tájékoztatása szerint a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal Benedek Fülöp volt államtitkár ellen folytatott büntetőeljárása keretében egy házkutatás során a személyére vonatkozó megfigyelésre, telefonbeszélgetéseinek lehallgatására utaló és politikusokkal való kapcsolattartásával összefüggő iratokat foglaltak le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik