Belföld

Perlik a villamos műveket

Iván Imre Krisztián
Iván Imre Krisztián

2010. 11. 17. 15:41

A cég nem adta ki azt a szerződését, amelyet Pintér Sándor belügyminiszter korábbi őrző-védő cégével kötött.

A K-Monitor Független Közpénzfigyelő Iroda augusztusban fordult a Magyar Villamos Művekhez, hogy a társaság adja ki az ingatlanjai őrzés-védelmére kiírt pályázati anyagát, és a – korábban Pintér Sándor belügyminiszter tulajdonában lévő – Civil Biztonsági Szolgálattal (CBSZ) kötött szerződést. A K-Monitor ugyanis csak a sajtóból tudta meg, hogy a CBSZ védi a társaság ingatlanjait, ahogy több állami tulajdonú vagy közpénzből gazdálkodó intézmény épületeit is.

A Magyar Villamos Művek elutasította a kérést arra hivatkozva, hogy nem látnak el közfeladatokat, a szerződés üzleti titok, és a dokumentum nyilvánosságra hozatala nagymértékben veszélyeztetné a biztonságos és zavartalan működést.

A K-Monitor bírósághoz fordult, az első tárgyalás várhatóan december 9-én lesz. Az iroda jogi képviseletét a Társaság a Szabadságjogokért jogsegélyszolgálata látja el.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.