Belföld

MSZP: ellentmondásos a kormány kommunikációja

Ellentmond egymásnak Matolcsy és a tárca szakmai anyaga.

Az MSZP szerint ellentmond egymásnak Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és a tárca honlapjára felkerült tanulmány, amely a kötelező magán-nyugdíjpénztári szektor jellemzőiről értekezik. Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökségi tagja szerdai, a Nemzetgazdasági Minisztérium előtt tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a tanulmány rendre cáfolja az összes olyan eddig elhangzott állítást, amelyet Matolcsy György és Selmeczi Gabriella mondott az elmúlt hetekben a magány-nyugdíjpénztári rendszerről.

Példaként említette, az anyag bizonyítja, hogy az oda befizetett pénz nem tűnik el, van garanciaalap és hozam, illetve a megtakarítás örökölhető.

A szocialista politikus emlékeztetett arra, nem ez az első eset, hogy mást mondanak a minisztériumi szakemberek, mint amit a Fidesz politikusai állítanak. Jó lenne, ha eldöntenék, hogy kinek adnak igazat, mert káosz kezd uralkodni – fogalmazott.

Megjegyezte, emellett a frakciószövetségen belül is vannak ellentétek, hiszen Pokorni Zoltán (Fidesz) és Hoffmann Rózsa (KDNP) nyílt színi vitát folytattak néhány nappal ezelőtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik