Belföld

Hétvégén esős, jövő héten már télies idő lesz

Ma a keleti országrészben még akár 20 fok is lehet.

Szerdán a déli, délnyugati megyékben a többször erősen megnövekvő felhőzetből többfelé várható kisebb eső, zápor. Másutt a változóan, időnként erősen felhős égbolt ellenére számottevő csapadék nem várható. A Dunántúlon gyakran megélénkül az északira forduló szél, máshol általában gyenge marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 17 fok között alakul, a keleti országrészben azonban még 17, 20 fok közé melegedhet a levegő.

Csütörtökre virradó éjjel a csapadékzóna kelet felé mozdul el, így a keleti országrészben egyre többfelé ered el az eső, míg a Dunántúlon és a középső megyékben hajnalra lassan megszűnik a csapadék és felszakadozik, majd csökken a felhőzet. Elsősorban a Dunántúlon és a középső területeken helyenként köd képződik. A délelőtti órákban nyugat-délnyugat felől tovább csökken a felhőzet és az északkeleti országrész kivételével megszűnik a csapadék. A Dunántúlon néhol tartósan párás, ködös marad a levegő. Gyenge, vagy mérsékelt déli szél valószínű. A hőmérő higanyszála reggelre általában 5 és 11 fok közé húzódik vissza.
Délután az ország nagy részén erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Kevés napsütésre a Dunántúlon és a középső területeken számíthatunk, azonban ezeken a tájakon lehetnek tartósan párás, ködös részek is. Kisebb eső, záporeső az északkeleti megyéinkben várható, de az esti órákra ott is megszűnik a csapadék. A déli szél gyenge vagy mérsékelt marad, csak néhol lehet egy-egy élénk széllökés. A délutáni órákra többnyire 10 és 15 fok közé melegszik a levegő, de északkeleten kicsit hűvösebb, a déli, naposabb területeken egy-két fokkal még enyhébb lehet az idő.

Péntektől több hullámban nagy nedvességtartalmú léghullámok érkeznek hazánk fölé. Az átmeneti naposabb időszakok mellett gyakran lesz erősen felhős, vagy borult az ég. Többfelé számíthatunk eső, záporeső kialakulására. A hőmérséklet is csökken, de a következő napokban még átlag fölötti hőmérsékletre van kilátás.

Jövő héten Európa nyomási elrendeződésében változás áll be, amely hozzánk is meghozhatja a téliesebb napokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik