Belföld

Dugóval indult az első nap a Margit hídon

Már az ideiglenes átadás után torlódás alakult ki a hídon, illetve az oda vezető útvonalakon, de a Fővinform szerint normalizálódhat a helyzet.

Fuchs Tamás ügyeletes az MTI megkeresésére kedden elmondta, hogy a reggeli órákban még jól lehetett haladni autóval a hídon, de nem sokkal 8 óra után már torlódások alakultak ki. A Szent István körúton most is csak több lámpaváltással lehet eljutni az átkelőig – tette hozzá.

Azokon az útvonalakon, amelyeken eddig a Margit híd lezárása okozott dugókat, most sem jobb a helyzet, a Lánchídon és az Erzsébet hídon is lassú az előrejutás. Kell még néhány nap, amíg “kialakul a rend” és az emberek megszokják, hogy ismét használhatják a Margit hidat, akkor jelentősebb forgalomcsökkenésre lehet számítani az eddig menekülőútként használt útvonalakon – közölte a Fővinform ügyeletese.

A felújított Margit hidat egy év, tizenegy hét és két nap eltelte után adták vissza a forgalomnak hétfő este 10 órakor. Akkor a pesti és a budai hídfőnél is dugók alakultak ki a várakozók miatt, a megnyitás utáni órákban pedig szokatlanul erős volt az autóforgalom, sokan akartak átmenni a hídon az átadás estéjén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik